Menu
PRZYSTAWKI
- Tatar wołowy z dodatkami 100g/ 25zł
- Domowe pierogi 10szt/ 32zł
(ruskie, z kapustą i grzybami, z mięsem)
SAŁATKI
- Sałatka grecka 350g/32zł
(mix sałat, ogórek, pomidor, papryka, oliwki, ser sałatkowy) - Sałatka a`la cezar 350g/32zł
(mix sałat, pomidor, grzanki, grillowany kurczak, parmezan) - Sałatka Caprese 350g/32 zł
(rukola, mozzarella, pomidor)
ZUPY
- Rosół z makaronem 300ml/15zł
- Zupa pomidorowa z makaronem 300ml/15zł
- Krem z białych warzyw 300ml/20zł
- Flaki wołowe z pieczywem 300ml/20zł
- Żurek z białą kiełbasą 300ml/25zł
(smażone ziemniaki, jajko sadzone)
DANIA GŁÓWNE
- Pieczony pstrąg z migdałami podany w całości 300g/43zł
(pieczone ziemniaki 200g, kompozycja sałat 150g) - Grillowany filet z łososia z sosem cytrynowym 180g/55zł
(ryż 200g, gotowane warzywa 150g) - Kurczak w potrawce 150g/36zł
(ryż 200g, marchewka z groszkiem 150g) - Kotlet de`volaille 150g/36zł
(frytki 150g, surówka 150g) - Roladka drobiowa faszerowana szpinakiem 150g/36zł
(puree ziemniaczane 200g, kompozycja sałat 150g) - Grillowany filet z kurczaka Caprese 150g/36zł
(pieczone ziemniaki 200g, kompozycja sałat 150g) - Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulą 200g/34zł
(ziemniaki gotowane 200g, sałatka z ogórka kiszonego 150g) - Placek po węgiersku 1szt/34zł
(chrupiący placek ziemniaczany, gulasz wieprzowy 220g) - Tradycyjny kotlet schabowy 200g/36zł
(ziemniaki gotowane 200g, kapusta zasmażana 150g) - Zraz z sosem pieczeniowym 150g/36zł
(kasza jęczmienna 200g, sałatka z buraka 150g) - Policzki wołowe w sosie własnym 200g/46zł
(kluski śląskie 6szt, zasmażana modra kapusta 150g)
DESERY
- Szarlotka na ciepło 150g/18zl
(sos waniliowy, gałka lodów) - Lody z gorącymi malinami 200g/18zł