Menu

danie na talerzu

 

PRZYSTAWKI

  • Tatar wołowy z dodatkami 100g/ 25zł
  • Domowe pierogi 10szt/ 32zł
    (ruskie, z kapustą i grzybami, z mięsem)

SAŁATKI

  • Sałatka grecka 350g/32zł
    (mix sałat, ogórek, pomidor, papryka, oliwki, ser sałatkowy)
  • Sałatka a`la cezar 350g/32zł
    (mix sałat, pomidor, grzanki, grillowany kurczak, parmezan)
  • Sałatka Caprese 350g/32 zł
    (rukola, mozzarella, pomidor)

ZUPY

  • Rosół z makaronem 300ml/15zł
  • Zupa pomidorowa z makaronem 300ml/15zł
  • Krem z białych warzyw 300ml/20zł
  • Flaki wołowe z pieczywem 300ml/20zł
  • Żurek z białą kiełbasą 300ml/25zł
    (smażone ziemniaki, jajko sadzone)

DANIA GŁÓWNE

  • Pieczony pstrąg z migdałami podany w całości 300g/43zł
    (pieczone ziemniaki 200g, kompozycja sałat 150g)
  • Grillowany filet z łososia z sosem cytrynowym 180g/55zł
    (ryż 200g, gotowane warzywa 150g)
  • Kurczak w potrawce 150g/36zł
    (ryż 200g, marchewka z groszkiem 150g)
  • Kotlet de`volaille 150g/36zł
    (frytki 150g, surówka 150g)
  • Roladka drobiowa faszerowana szpinakiem 150g/36zł
    (puree ziemniaczane 200g, kompozycja sałat 150g)
  • Grillowany filet z kurczaka Caprese 150g/36zł
    (pieczone ziemniaki 200g, kompozycja sałat 150g)
  • Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulą 200g/34zł
    (ziemniaki gotowane 200g, sałatka z ogórka kiszonego 150g)
  • Placek po węgiersku 1szt/34zł
    (chrupiący placek ziemniaczany, gulasz wieprzowy 220g)
  • Tradycyjny kotlet schabowy 200g/36zł
    (ziemniaki gotowane 200g, kapusta zasmażana 150g)
  • Zraz z sosem pieczeniowym 150g/36zł
    (kasza jęczmienna 200g, sałatka z buraka 150g)
  • Policzki wołowe w sosie własnym 200g/46zł
    (kluski śląskie 6szt, zasmażana modra kapusta 150g)

DESERY

  • Szarlotka na ciepło 150g/18zl
    (sos waniliowy, gałka lodów)
  • Lody z gorącymi malinami 200g/18zł